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June 18, 1974

MR. J. W. ADAMSON, Chairman
Stockton Division
Joint Grievance Committee

' The Review Committee is in receipt of your letter dated
March 15, 1974 requesting clarification of our decision concerning
the effect of the grievant's lack of full qualification to perform
the job at issue. -

In general, the provisions of Section 205.11 as it relates
to being "fully qualified" prior to assignment to a given classifi-~
cation are applicable to temporary appointment as well as permanent
appointment. At times, however, an exception must be recognized to
this rule as, in this case, where the opportunity to become fully
trained in the operations in the Division Operator's office is not
available prior to the appointment. There are likely many other
types of situations where the same reasoning would apply, but they
must be met as they are raised.

As to your second question, the issue is not relevant in
this case and, for that reason, we make no comments.

L. V. BROWN, Chairman
Review Committee
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cc: DGCollins
~LNFoss, IBEW
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March 15, 1974

- REVIEW COMMITTEE

L. V. BROWH,

CHATRMAN

In the decision of the Review Comnitiee letter of December l,
1973, in regard to the atovae grievance, the meaning of the
term "notwithstanding qualifications" is not fully understood
by the Stockton Joint Grievance Committee,

To clarify the intent, the following questions ne=d to be

answvered:

1.

DGCollins:es

In a temporary upzrade situation uzder Section
205.3, is it nocessar ry that the eznloyee to be
upgraded be fully gquelified relziivas to the full
duties of the vacant upgrade positicn or only
those duties of the upgrade posizicn that he
will be required to perform?

Is the considarzticn alffelent betizen the £ill-
ing of vacant authorized positicrs and the £ill-
ing of tenporary additional positizns?
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